Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ίσχυρό ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους προμηθευτές για τις νέες δημοπρασίες της Ρεβυθούσας - Πως θα διενεργούνται

Ίσχυρό ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους προμηθευτές για τις νέες δημοπρασίες της Ρεβυθούσας - Πως θα διενεργούνται
Το 2023 τα υπερέσοδα του ΔΕΣΦΑ από την αξιοποίηση της Ρεβυθούσας ανήλθαν σε 65 εκατ. ευρώ τα οποία μάλιστα διατέθηκαν για τη μείωση του τέλους ασφάλειας εφοδιασμού που πληρώνουν όλοι οι χρήστες του συστήματος φυσικού αερίου της χώρας.

Έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους προμηθευτές φυσικού αερίου αναμένεται να προσελκύσουν οι δημοπρασίες που ξεκινά ο ΔΕΣΦΑ τη Δευτέρα (9/10/2023) για τη διάθεση δυναμικότητας στις εγκαταστάσεις αεριοποίησης LNG της Ρεβυθούσας, η οποία έχει αναδειχθεί σε ένα εξαιρετικά πολύτιμο asset για τον Διαχειριστή, αλλά και για την αγορά φυσικού αερίου αφού παρέχει σημαντικές δυνατότητες προμήθειας όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2023 τα υπερέσοδα του ΔΕΣΦΑ από την αξιοποίηση της Ρεβυθούσας ανήλθαν σε 65 εκατ. ευρώ τα οποία μάλιστα διατέθηκαν για τη μείωση του τέλους ασφάλειας εφοδιασμού που πληρώνουν όλοι οι χρήστες του συστήματος φυσικού αερίου της χώρας.

Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει προγραμματισμός στη λειτουργία της αγοράς, ο ΔΕΣΦΑ προχωρεί για πρώτη φορά στη διενέργεια δημοπρασιών δέσμευσης δυναμικότητας της Ρεβυθούσας για τα επόμενα 14 χρόνια (2024-2038), δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να κλείσουν μακροχρόνια συμβόλαια προμήθειας LNG διαπραγματευόμενοι καλύτερους όρους και  τιμές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης