Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Ποιές τροποποιήσεις ζήτησε η ΡΑΑΕΥ στο 10ετές πρόγραμμα ύψους 1,32 δισ

ΔΕΣΦΑ: Ποιές τροποποιήσεις ζήτησε η ΡΑΑΕΥ στο 10ετές πρόγραμμα ύψους 1,32 δισ

Μακροπρόθεσμα σύμφωνα με τον ΔΕΣΦΑ, η ένταξη στη Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση του ΔΕΣΦΑ των νέων έργων μειώνει τη Μέση Χρέωση Χρήσης ΕΣΦΑ κατά 2,19%

Η ΡΑΑΕΥ με απόφαση της που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ενέκρινε το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) για την περίοδο 2023-2032, επιβάλλοντας ωστόσο μια σειρά από τροποποιήσεις.


Οι συγκεκριμένες αλλαγές στόχο έχουν να αποφευχθούν επενδύσεις που στο μέλλον θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν απαραίτητες, αλλά και να συγκρατηθεί το κόστος χρήσης του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου για τους καταναλωτές. Οι συνολικές επενδύσεις του προγράμματος ανέρχονται σε 1,32 δις ευρώ εκ των οποίων τα 476 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε νέα έργα. 

 
2024-2027: Αύξηση της δυναμικότητας του Συστήματος

Το σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με μελέτη που υπέβαλε ο ίδιος ο Διαχειριστής στη ΡΑΑΕΥ, οδηγεί σε αύξηση της Μέσης Χρέωσης την περίοδο 2024-2027, οπότε και θα ενταχθούν στο Σύστημα τα μεγάλα νέα έργα που θα αυξήσουν τη δυναμικότητα του Συστήματος.

Ωστόσο μακροπρόθεσμα σύμφωνα με τον ΔΕΣΦΑ, η ένταξη στη Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση του ΔΕΣΦΑ των νέων έργων μειώνει τη Μέση Χρέωση Χρήσης ΕΣΦΑ κατά 2,19% και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν επιχορηγήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης