Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στο πετρέλαιο, σε χαμηλό τριών εβδομάδων

Πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στο πετρέλαιο, σε χαμηλό τριών εβδομάδων
Οι επενδυτές εξασφαλίζουν τα κέρδη τους
Σχετικά Άρθρα
Οι πωλήσεις των επενδυτών προς εξασφάλιση των κερδών 30% για το γ' τρίμηνο του 2023 και το πολύ ισχυρό δολάριο ΗΠΑ, οδήγησαν σε υποχώρηση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τις τιμές πετρελαίου, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο από σήμερα 2/10) υποχώρησε κατά 2,2% στα 88,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε απώλειες 1,6%, στα 90,71 δολάρια το βαρέλι (-5% σε σχέση με το συμβόλαιο Νοεμβρίου).
Το πετρέλαιο Brent εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 89,85 δολάρια το βαρέλι το δ' τρίμηνο και στα 86,45 δολάρια το 2024, σύμφωνα με έρευνα 42 οικονομολόγων που συνέταξε το Reuters.
Σημεώνεται πως η συνεδρίαση της υπουργικής ομάδας του ΟΠΕΚ+ θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου.
«Οι παγκόσμιες προοπτικές παίρνουν ταχέως μια στροφή προς το χειρότερο και αυτό οδηγεί ξανά σε ενίσχυση του δολαρίου που βλάπτει τη ζήτηση αργού πετρελαίου», αναφέρει ο Edward Moya, αναλυτής στην OANDA, σημειώνοντας ότι οι υψηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ πιέζουν επίσης τις τιμές πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης