Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Έως 23/10 οι προσφορές για τον αγωγό με τη Βόρεια Μακεδονία - Στα 29 εκατ. ο προϋπολογισμός

ΔΕΣΦΑ: Έως 23/10 οι προσφορές για τον αγωγό με τη Βόρεια Μακεδονία - Στα 29 εκατ. ο προϋπολογισμός
Αφορά τον σχεδιασμό, την προμήθεια των υλικών και την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης
Παρατείνεται έως τις 23 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό που διενεργεί ο ΔΕΣΦΑ για την κατασκευή του αγωγού σύνδεσης του ελληνικού συστήματος με τη Βόρεια Μακεδονία.
Πρόκειται για τον αγωγό Νέα Μεσήμβρια - Εύζωνοι/ Γευγελή και ο διαγωνισμός αφορά τον σχεδιασμό, την προμήθεια των υλικών και την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης. Ως αρχική προθεσμία υποβολής προσφορών είχε οριστεί η 3η Οκτωβρίου και δόθηκε παράταση 20 ημερών.
Η διενέργεια του διαγωνισμού αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου το οποίο αποσκοπεί στη διασύνδεση των συστημάτων φυσικού αερίου Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας με στόχο τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας της γειτονικής χώρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το καλοκαίρι είχε προηγηθεί διαγωνισμός από τον ΔΕΣΦΑ με αντικείμενο την προμήθεια χαλύβδινων σωλήνων για τον αγωγό υψηλής πίεσης Ν. Μεσημβρία-Εύζωνοι/Γευγελή, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο ο Διαχειριστής είχε ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση του Market Test για την κατανομή δυναμικότητας στην ελληνική πλευρά του Σημείου Διασύνδεσης Ευζώνων-Γευγελής. Το Market Test διενεργήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΡΑΕ και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τη χρήση του σχεδιαζόμενου δικτύου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης