Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος στο πετρέλαιο, στο +0,7% το Brent - Aνέκτησε τα 90 δολ. το WTI

Άνοδος στο πετρέλαιο, στο +0,7% το Brent - Aνέκτησε τα 90 δολ. το WTI
Πάνω από 90 δολάρια εκ νέου το WTI
Σχετικά Άρθρα
Aνοδικά κινήθηκαν σήμερα 26/9 οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω «σφιχτής» προσφοράς από τα σημαντικότερα μέλη του ΟΠΕΚ (Σαουδική Αραβία και Ρωσία) που αντισταθμίζει προς το παρόν την οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκε 0,8% έκλεισε στα 90,39 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε ό,τι αφορά στο Brent, το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου κατέγραψε άνοδο 0,7% και έκλεισε στα 93,96 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.
Την περασμένη εβδομάδα, το Brent σημείωσε συνολικές απώλειες 0,7% μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες κερδών, ενώ το WTI παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο.
Οι οικονομολόγοι της JPMorgan επεσήμαναν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι εάν συνεχιστούν οι περικοπές στην προσφορά, η τιμή του Brent θα μπορούσε να εκτιναχθεί στα 120 δολάρια το βαρέλι.
«Εκτιμούμε ότι εάν αυτό συνέβαινε τις επόμενες εβδομάδες και, αποδοθεί εξ ολοκλήρου σε περικοπές της προσφοράς, η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί το επόμενο τρίμηνο», έγραψε ο επικεφαλής οικονομικής έρευνας της JPMorgan, Bruce Kasman και η ομάδα του.
Οι οικονομολόγοι της JPMorgan αναμένουν ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα επηρεαστεί εάν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν υψηλές.
«Εκτιμούμε ότι οι τελευταίες κινήσεις στην τιμή πετρελαίου, εάν διατηρηθούν, θα περιορίσουν την ετήσια αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 0,5% σε δύο τρίμηνα».
Ωστόσο, προβλέπουν ότι οι τιμές του Brent θα μειωθούν ξανά στα 86 δολάρια το βαρέλι το επόμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης