Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H υποχρεωτική εγκατάσταση μπαταρίας απειλεί την βιωσιμότητα των PPAs που έχουν κλείσει συμφωνίες

tags :
H υποχρεωτική εγκατάσταση μπαταρίας απειλεί την βιωσιμότητα των PPAs που έχουν κλείσει συμφωνίες
Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση που ενέχει κινδύνους αφού αυξάνει το κόστος των σχεδιαζόμενων επενδύσεων και κατ’ επέκταση το κόστος της ενέργειας που θα προσφέρεται στους καταναλωτές
Καθώς οι υποχρεωτικές περικοπές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και κυρίως φωτοβολταϊκά βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη του ΑΔΜΗΕ και ειδικά τα Σαββατοκύριακα που η ζήτηση είναι περιορισμένη ενώ υπάρχει υπερπαραγωγή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης αναζητεί τρόπους να επιβάλει την εγκατάσταση μπαταριών παράλληλα με την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών πάρκων.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση που ενέχει κινδύνους αφού αυξάνει το κόστος των σχεδιαζόμενων επενδύσεων και κατ’ επέκταση το κόστος της ενέργειας που θα προσφέρεται στους καταναλωτές. Την ίδια ώρα από την πλευρά των παραγωγών ΑΠΕ οι διαμαρτυρίες για τις υποχρεωτικές περικοπές έγχυσης γίνονται όλο και εντονότερες.

Έτσι όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά παράγοντες της αγοράς ο κ. Σκυλακάκης αναζητεί τόπο να τετραγωνίσει τον κύκλο, κάτι το οποίο παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς και ο ίδιος σε πρόσφατη ομιλία του όταν δήλωσε ότι: «Σχεδιάζουμε πολύ προσεκτικά στο Υπουργείο κάποιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι διαδικασίες που αφορούν την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε την εισαγωγή των φωτοβολταϊκών. Απλώς, πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό είναι ένα σύνθετο θέμα, που απαιτεί πρόσθετες επενδύσεις στην αποθήκευση».

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης