Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σύσκεψη κορυφής προς κατάργηση των οριζοντίων επιδοτήσεων - Η χονδρική «απειλείται»

Σύσκεψη κορυφής προς κατάργηση των οριζοντίων επιδοτήσεων - Η χονδρική «απειλείται»
Αναζητείται νέος αξιόπιστος μηχανισμός χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών του χειμώνα πο προέρχεται
Το σύνολο των θεμάτων της ενέργειας και του περιβάλλοντος με επίκεντρο την έκταση των μέτρων στήριξης για τους πολίτες, αλλά και τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των δασών μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και της διαχείρισης των νερών μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία θα βρεθούν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης της πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.
Στόχος της συνάντησης στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ είναι να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις των επομένων μηνών και να συμφωνηθούν τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν.

Σε ότι αφορά τη στήριξη των πολιτών έναντι του ενεργειακού κόστους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για μέτρα που θα αφορούν τους οικονομικά και ενεργειακά ευάλωτους και μάλιστα η υφυπουργός Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου έχει αναλάβει ήδη να διαμορφώσει τις σχετικές προτάσεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε πρόσφατο συνέδιο ο κ. Σκυλακάκης, αναφερόμενος στην οικονομική στήριξη στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος: «Αν υπάρξει μία μείζων κρίση, θα κάνουμε ότι κάναμε και την προηγούμενη φορά. Αν δεν υπάρξει, θα τελειώσει ο μηχανισμός, όπως έχει προγραμματιστεί στις 31.12.2023 και θα πάμε σε μία ομαλοποίηση, με βοήθεια στους ευάλωτους και στους ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές. Που σημαίνει βοήθεια σε αυξημένη περίμετρο».

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης