Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βενεζουέλα: Παράνομη και παράλογη η επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο

Βενεζουέλα: Παράνομη και παράλογη η επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο
Παραβιάζονται οι κανόνες του διεθνούς εμπορίου, επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Yvan Gil
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Yvan Gil, δήλωσε στο Sputnik στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 ότι το ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο είναι μία «παράλογη ενέργεια» που παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες εμπορίου.
«Δεν συμφωνούμε με τη χειραγώγηση της αγοράς σε καμία περίπτωση.
Πρόκειται για παράλογες ενέργειες που παραβιάζουν όλες τις αρχές του διεθνούς εμπορίου», δήλωσε ο Gil στο Sputnik όταν ρωτήθηκε για την εκτίμησή του για τις προσπάθειες να καθοριστεί ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο.
Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι η Βενεζουέλα αυξάνει την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου σε ένα καθεστώς όπου το Καράκας αποτελεί σήμερα αντικείμενο μονομερών περιοριστικών μέτρων.
«Αυξάνουμε [την παραγωγή] με νέους επενδυτές που εισέρχονται στη Βενεζουέλα, με νέα σχέδια για την ανάπτυξη ειδικών οικονομικών ζωνών και μια πολιτική ανοίγματος [της οικονομίας], μια πολιτική προστασίας των εθνικών συμφερόντων, και πάνω από όλα, ένα νέο νομικό πλαίσιο προσαρμοσμένο στην τρέχουσα κατάσταση, στην οποία η Βενεζουέλα υπόκειται σε μονομερή περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο Gil.
Τα έσοδα από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας έφθασαν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022
Θα πρέπει να διαμορφωθεί μια νέα διεθνή τάξη και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αναλάβουν τον ρόλο του εγγυητή, τον οποίο αυτή τη στιγμή δεν εκπληρώνουν, τόνισε ο Yvan Gil.
«Πρώτα απ' όλα, ο κόσμος πρέπει να έρθει σε μια νέα διεθνή τάξη που θα εγγυάται την ειρήνη.
Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο, αποτυγχάνουν επί του παρόντος», δήλωσε ο Gil στο Sputnik στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης