Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ουγγαρία: Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ρωσικά πυρηνικά καύσιμα από το σταθμό Paks

Ουγγαρία: Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ρωσικά πυρηνικά καύσιμα από το σταθμό Paks
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Levente Magyar
Η Ουγγαρία δεν βλέπει εμπόδια για τη συνέχιση της χρήσης του ρωσικού πυρηνικού καυσίμου στον σταθμό Paks, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Levente Magyar το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023.
«Σε αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα, το πρωταρχικό σημείο που δίνουμε προσοχή στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας είναι η ασφάλεια, καθώς και οι συνεχείς αξιόπιστες προμήθειες.
Από αυτές τις δύο απόψεις, τώρα δεν βλέπουμε κανένα εμπόδιο για τη συνέχιση της χρήσης ρωσικών καυσίμων», δήλωσε ο Magyar σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο για τις νέες μονάδες του σταθμού Paks.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, δημοσιεύματα ουγγρικών ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Orban, μιλώντας σε μια κλειστή εκδήλωση, φέρεται να ανακοίνωσε τα σχέδια της Ουγγαρίας να αντικαταστήσει το ρωσικό πυρηνικό καύσιμο με γαλλικό καύσιμο προκειμένου να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία.
Λίγες μέρες αργότερα, ο υπουργός Ενέργειας της Ουγγαρίας Csaba Lantos και ο Bernard Fontana, Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Framatome, υπέγραψαν μνημόνιο για την εμβάθυνση της διεθνούς συνεργασίας, το οποίο είχε συμφωνηθεί το 2021.
Το Γραφείο του Ούγγρου πρωθυπουργού ανέφερε ότι το μόνο πιθανό πυρηνικό καύσιμο για τον σταθμό είναι ρωσικό: Η Framatome της Γαλλίας δεν διαθέτει καύσιμο κατάλληλο για πυρηνικούς σταθμούς που κατασκευάζονται με χρήση ρωσικής τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης