Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη 0,5% για το αμερικανικό αργό, στα 90,03 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Κέρδη 0,5% για το αμερικανικό αργό, στα 90,03 δολάρια το βαρέλι
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 3 σεντς, στα 93,27 δολάρια το βαρέλι
Κέρδη σημείωσαν τα συμβόλαια του πετρελαίου την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στον απόηχο της απαγόρευσης εξαγωγών βενζίνης και ντίζελ εκ μέρους της Ρωσίας…
Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 40 σεντς ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 90,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία βάση παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 3 σεντς, στα 93,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα κατέγραψε απώλειες 0,7%, στην πρώτη αρνητική εβδομάδα μετά από τρία κερδοφόρα 5νθήμερα.
Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θεσπίζει προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών βενζίνης και ντίζελ για να ενισχύσει την εγχώρια αγορά, ενόψει των κρίσιμων χειμερινών μηνών που οι ανάγκες για θέρμανση είναι αυξημένες.
«Υποψιαζόμαστε ότι η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον για έναν μήνα περίπου, μέχρι να γεμίσουν οι ρωσικές δεξαμενές» δήλωσε ο Edward Gardner, οικονομολόγος εμπορευμάτων στην Capital Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης