Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη 0,8% για το πετρέλαιο λόγω Ρωσίας, στα 90,36 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη 0,8% για το πετρέλαιο λόγω Ρωσίας, στα 90,36 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 68 σεντς ή 0,8%, στα 90,36 δολάρια το βαρέλι
Κέρδη σημείωσαν τα συμβόλαια του πετρελαίου την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, καθώς η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει προσωρινά τις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου, σημείωσε άνοδο 43 σεντς ή 0,5%, στα 93,95 δολάρια το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 68 σεντς ή 0,8%, στα 90,36 δολάρια το βαρέλι.
Νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου κινούνταν σε πτωτικούς ρυθμούς, μια ημέρα αφότου η Federal Reserve έδειξε σχεδόν ξεκάθαρα ότι θα διατηρήσει το επιτόκιο πολιτικής της πάνω από το 5% μέχρι το επόμενο έτος.
«Οι αγορές πετρελαίου επικεντρώνονται στο βραχυπρόθεσμο έλλειμμα εφοδιασμού μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε ο Troy Vincent, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην DTN, σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι η νέα απαγόρευση εξαγωγών της Μόσχας ενισχύει τις προηγούμενες περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, συμβάλλοντας ώστε η τιμή του αργού πετρελαίου να αυξάνεται στην πορεία προς τους χειμερινούς μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης