Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ηλεκτρική διασύνδεση με την Β. Ευρώπη το μεγάλο στοίχημα - Προχωρεί το «Green Aegean»

Η ηλεκτρική διασύνδεση με την Β. Ευρώπη το μεγάλο στοίχημα - Προχωρεί το «Green Aegean»

Ο ΑΔΜΗΕ έχει θέσει ως στόχο να υποβάλει πριν το τέλος του έτους φάκελο ένταξης της διασύνδεσης με την Γερμανία στο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του Entso- Ε

Στην ανάγκη κατασκευής πολύ μεγαλύτερων ηλεκτρικών λεωφόρων από την Ελλάδα προς την Ευρώπη αναφέρθηκαν χθες η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου και ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ. Ιωάννης Μάργαρης, μιλώντας το 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.


Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ως προς το ενεργειακό μείγμα της, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάργαρης. Αναφερόμενος στο δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (12 GW βρίσκονται σε λειτουργία ενώ για άλλα 15 GW έχει δεσμευθεί ηλεκτρικός χώρος), δίχως να συμπεριλάβει σε αυτό και τα offshore αιολικά, επεσήμανε ότι,   αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παράξει πολύ περισσότερη ενέργεια από αυτήν που θα χρειαστεί να καταναλώσει η ίδια. «Έτσι προκύπτει η ανάγκη να φτιαχτούν πολύ μεγαλύτερες λεωφόροι ηλεκτρικών διασυνδέσεων από την Ελλάδα προς την Ευρώπη», τονίζοντας ωστόσο ότι υφίστανται σημαντικές προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης