Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλό έτους παραμένει το πετρέλαιο – Πλησιάζει τα 95 δολάρια το Brent

Σε υψηλό έτους παραμένει το πετρέλαιο – Πλησιάζει τα 95 δολάρια το Brent
Δεν σταματά η ανοδική πορεία του πετρελαίου 
Σχετικά Άρθρα
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2022, παραμένουν οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω ανησυχίας για την παγκόσμια προσφορά μετά και την απόφαση Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για επέκταση των περικοπών παραγωγής.
Την ίδια στιγμή, το πολύ ισχυρό αμερικανικό δολάριο δεν επηρεάζει τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Σε αυτό το πλαίσιο, μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες με ισχυρά κέρδη, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκε 0,8% και έκλεισε στα 91,48 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε ό,τι αφορά στο Brent, το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου κατέγραψε άνοδο 0,5% και έκλεισε στα 94,43 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.
Την περασμένη εβδομάδα, WTI και Brent ενισχύθηκαν 3,7% και 3,6%, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη Citi, σε αντίθετο κλίμα με πολλές εκτιμήσεις, οι τιμές αναμένεται να υποχωρήσουν λόγω της αύξησης παραγωγής αργού από χώρες εκτός των ηγετών (Ρωσία και Σαουδική Αραβία) του ΟΠΕΚ+. Όπως προβλέπουν, η προσφορά πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα εντός του έτους, με ακόμα 1 εκατ. βαρέλια επιπλέον το 2024, μετά από αύξηση παραγωγής σε Καναδά, Βραζιλία, Αργεντινή, Γουιάνα και Νορβηγία. Μάλιστα, οι ΗΠΑ πιθανώς θα προσθέσουν 900.000 βαρέλια την ημέρα στην παραγωγή τους φέτος και ακόμα 400.000 βαρέλια το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης