Τελευταία Νέα
Ενέργεια

NRG και Hochtief μαζί στους ταχυφορτιστές - Γεννηθήτω η Incharge

NRG και Hochtief μαζί στους ταχυφορτιστές - Γεννηθήτω η Incharge
Στην Ελλάδα σήμερα κυκλοφορούν 24.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ηγετικό μερίδιο στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων διεκδικεί η εταιρία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG, η οποία συμπράττει με τη γερμανική Hochtief στην κοινή εταιρία 50-50 “Hellenic Fast Charging” για την ανάπτυξη δικτύου ταχυφορτιστών στις εθνικές οδούς με την εμπορική επωνυμία Incharge.
Πρόκειται για μία επένδυση, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, με στόχο την τοποθέτηση των μονάδων φόρτισης σε 13 ΣΕΑ στις εθνικές οδούς. Προβλέπονται 52 θέσεις ταχυφόρτισης, που θα εξυπηρετούνται από 26 ταχύφορτιστές.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επένδυση θα υλοποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και οι ταχυφορτιστές προγραμματίζεται να τεθούν σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2024. Σε δεύτερη φάση, η εταιρία σκοπεύει να διπλασιάσει τα σημεία φόρτισης, μέσω επένδυσης 5 εκτα. ευρώ. με ανώτατο όριο, την εγκατάσταση 200 ταχυφορτιστών.
Ας σημειωθεί ότι Hellenic Fast Charging, δηλαδή η νέα εταιρία 50-50 NRG -Hochtief ,είναι η εταιρία στην οποία κατακυρώθηκαν τα ΣΕΑ στις εθνικές οδούς. Οι σχετικές συμβάσεις έχουν διάρκεια ως το 2038 με δυνατότητα παράτασης έως το 2041.
Η Hochtief διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία και παρουσία την αγορά ταχυφορτιστών στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες, έχει εισέλθει ως επενδυτής στο νέο σχήμα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης