Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υπεράκτια Αιολικά: Έτοιμες οι πρώτες 5 περιοχές

Υπεράκτια Αιολικά: Έτοιμες οι πρώτες 5 περιοχές
Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει τις πρώτες πέντε με έξι περιοχές που θεωρούνται πιο «καθαρές» ως προς τη χωροθέτησή τους και έχουν εξεταστεί εξονυχιστικά
Πηγαινοέρχεται ανεπισήμως το Εθνικό Σχέδιο για τα offshore αιολικά πάρκα, με παρατηρήσεις και διορθώσεις, μεταξύ της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), έπειτα από το «πράσινο φως» που πήρε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, ΓΕΕΘΑ εντός του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εθνικός σχεδιασμός έχει χωριστεί σε δύο φάσεις.

Η πρώτη περιλαμβάνει τις πρώτες πέντε με έξι περιοχές που θεωρούνται πιο «καθαρές» ως προς τη χωροθέτησή τους και έχουν εξεταστεί εξονυχιστικά ως προς όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει άλλες πέντε με έξι περιοχές για τις οποίες υφίστανται ακόμη ορισμένα «αγκάθια». Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ακόμη ΥΠΕΝ και ΕΔΕΥΕΠ δεν έχουν καταλήξει εάν η μελέτη που θα υποβληθεί επισήμως στην αρμόδια διεύθυνση αδειοδοτήσεων του υπουργείου προς έγκριση θα περιλαμβάνει και τις δύο φάσεις ή μόνο την πρώτη. Εάν περιλαμβάνει μόνο τις πρώτες πέντε - έξι περιοχές τότε υπάρχει περίπτωση η πρώτη φάση του Εθνικού Σχεδίου να υποβληθεί προς έγκριση και εντός του μήνα, ενώ εάν αποφασιστεί ότι θα πρέπει να υποβληθεί ολοκληρωμένο, η υποβολή του εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει σημαντικά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης