Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε κίνδυνό το 5% της παγκόσμιας παραγωγής LNG - H Chevron διώχνει τους εργολάβους από το Gorgon Project στην Αυστραλία

Σε κίνδυνό το 5% της παγκόσμιας παραγωγής LNG - H Chevron διώχνει τους εργολάβους από το Gorgon Project στην Αυστραλία
Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και οι κύριοι αγοραστές της βρίσκονται στην Ασία
Σχετικά Άρθρα
Η Chevron Corp άρχισε να διώχνει εργολάβους από τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Gorgon το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, λίγο μετά την απεργία του προσωπικού σε δύο σημαντικά εργοστάσια παραγωγής στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές, σύμφωνα με φδημοσίευμα του Reuters.
«Η Chevron ναύλωσε μια ειδική πτήση σήμερα το πρωί προς το νησί Μπάροου για να εκκενώσει 50 άτομα προσωπικό που εργάζονταν με συμβόλαιο από το Gorgon Project», ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ο συνδικαλιστικός συνασπισμός Offshore Alliance.
Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε αντίθεση για ζητήματα όπως οι αμοιβές, η ασφάλεια της εργασίας και οι κανόνες για τις υπερωρίες και τις μετακινήσεις εργαζομένων μεταξύ των εγκαταστάσεων της Chevron.

Οι εργαζόμενοι στα έργα LNG της Chevron στην Αυστραλία ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 μετά το ναυάγιο των συνομιλιών, που ενδέχεται να διαταράξει την προσφορά από εγκαταστάσεις που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 5% της παγκόσμιας παραγωγής.
Δεν είχαν προγραμματιστεί περαιτέρω συνομιλίες μεταξύ των συνδικάτων και της εταιρείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Fair Work Commission της Αυστραλίας, η οποία είχε μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκα και διήρκεσαν 5 μέρες.
Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και οι κύριοι αγοραστές της βρίσκονται στην Ασία.
Η διαμάχη για τους μισθούς και τις συνθήκες στις εγκαταστάσειςτης Chevron's Gorgon και Wheatstone έχει θέσει σε ανοδική τροζία τις βρετανικές και ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου, καθώς οι έμποροι αναμένουν ότι οι χαμηλότερες προμήθειες στην Αυστραλία θα ενέτειναν τον ανταγωνισμό από άλλες πηγές και θα τροδοφοτήσουν ενεργειακή κρίση.
How LNG Strikes in Australia Will Impact Natural Gas Supply
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης