Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1% για το Brent, λόγω περικοπών στην παραγωγή, στα 87,54 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1% για το Brent, λόγω περικοπών στην παραγωγή, στα 87,54 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο Νοεμβρίου του Brent ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 90,6 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,6% ή 56 σεντς
Την 9η σερί άνοδο σημείωσαν τα συμβόλαια του αμερικανικού πετρελαίου, τη μεγαλύτερη από το 2019, με ώθηση από την παράταση των περικοπών παραγωγής που ανακοίνωσαν Σαουδική Αραβία και Ρωσία.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου του αμερικανικού αργού WTI έκλεισε στα 87,54 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1% ή 85 σεντς, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή του από τις 11 Νοεμβρίου του 2022.
Παράλληλα, ήταν η 9η ανοδική του συνεδρίαση κάτι που είχε να συμβεί από τον Ιανουάριο του 2019.
Παρομοίως, το συμβόλαιο Νοεμβρίου του Brent ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 90,6 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,6% ή 56 σεντς, σημειώνοντας υψηλό από τις 16 Νοεμβρίου του 2022, με το δικό του σερί στις 7 διαδοχικές ανοδικές συνεδρίασεις.
Η αγορά πετρελαίου έδειξε να ενσωματώνει και σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, την είδηση ότι δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές του πλανήτη επέκτειναν χτες τις περικοπές τους μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Tim Waterer, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην KCM Trade, στο marketwatch, "η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία παραμένουν σταθερά στη θέση του οδηγού όσον αφορά την αγορά πετρελαίου".
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανησυχίες που υφίστανται από την πλευρά της ζήτησης εξομαλύνονται από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και τους συμμάχους του (OPEC+), που "ουσιαστικά τραβάει το νήμα και ωθεί την τιμή του πετρελαίου ολοένα υψηλότερα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης