Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ήπιες μεταβολές στο πετρέλαιο με το βλέμμα στην τροπική καταιγίδα «Ιντάλια»

Ήπιες μεταβολές στο πετρέλαιο με το βλέμμα στην τροπική καταιγίδα «Ιντάλια»
Ελάχιστες μεταβολές στο Brent
Σχετικά Άρθρα
Με μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίση της εβδομάδας το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην τροπική καταιγίδα «Ιντάλια» που κατευθύνεται στον Κόλπο του Μεξικού.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα 28/8, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με άνοδο 0,3% στα 80,10 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου απώλεσε 0,1% και έκλεισε στα 84,42 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.
Βέβαια, για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTΙ απώλεσαν περίπου το 1% και 2% της αξίας τους, αντίστοιχα (έναντι απωλειών 2% την περασμένη εβδομάδα).
Η Morgan Stanley αναμένει οι τιμές του Brent να διαμορφωθούν γύρω στα 80 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αγορά πετρελαίου είναι πιθανό να παραμείνει σε έλλειμμα το δεύτερο εξάμηνο του 2023 πριν επιστρέψει σε μικρό πλεόνασμα το επόμενο έτος. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αύξησε την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent για το τρίτο τρίμηνο στα 85 δολάρια το βαρέλι από 75 δολάρια και για το τέταρτο τρίμηνο στα 82,50 δολάρια από 70 δολάρια.
Αν και οι περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ θα έχουν ανοδικό αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου στο εγγύς μέλλον, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών και η μείωση του μεριδίου αγοράς του ομίλου θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές μακροπρόθεσμα, ανέφερε η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης