Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στο δημόσιο το ποσοστό της HE και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στο δημόσιο το ποσοστό της HE και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Άρθρο της Χρύσας Λιάγγου στην Καθημερινή της Κυριακής 27/8

Το μέλλον της ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνδυασμό και με την απεμπλοκή της Helleniq Energy (πρώην ΕΛΠΕ) τα οποία συμμετέχουν με ποσοστό 35% στην εταιρία ,επανεξετάζει η κυβέρνηση  βάζοντας και τυπικά τέλος στην ¨παγωμένη¨ από τον Ιούνιο του 2021 αποκρατικοποίηση. Τα συναρμόδια υπουργεία φέρονται να βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τον Ομιλο Λάτση που μέσω της Paneuropean Oil ελέγχει το 47,12% της Helleniq Energy για την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.
Το σενάριο που φέρεται να κυριαρχεί  είναι αυτό της εξαγοράς του μεριδίου της Helleniq Energy στη ΔΕΠΑ Εμπορίας, από το ελληνικό δημόσιο και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ως  ενδιάμεση λύση, πριν την εισαγωγή της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο Χρηματιστήριο που φέρεται να επανέρχεται ως το βασικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας.


Ο νέος σχεδιασμός για το μέλλον της ΔΕΠΑ Εμπορίας λαμβάνει υπόψη του την πρόθεση της Helleniq Energy για έξοδο από την εταιρία στην οποία είναι παράλληλα μέτοχος αλλά και ανταγωνιστής στην λιανική αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, μέσω της Elpedison (κοινή εταιρία με την ιταλική Edison).  

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης