Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη στη συνεδρίαση και απώλειες στην εβδομάδα για το πετρέλαιο

Κέρδη στη συνεδρίαση και απώλειες στην εβδομάδα για το πετρέλαιο
Πλησιάζει εκ νέου τα 85 δολάρια το Brent
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τη σημερινή (25/8) συνεδρίαση οι τιμές πετρελαίου, καθώς η υποχώρηση των ενεργών πλατφορμών εξόρυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πτώση των αποθεμάτων, αντιστάθμισαν το αρνητικό κλίμα από την αυξημένη παραγωγή του Ιράν και το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ (στον απόηχο των δηλώσεων του Jerome Powell).
Ειδικότερα, ο αριθμός των ενεργών πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκε σημαντικά, κατά 8 στις 512, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes. Οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου υποχώρησαν σε 112, από 117.
Επίσης, η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, στήριξε τις τιμές. Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στις 18 Αυγούστου στα 433,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών. Ωστόσο, η άνοδος των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι η ζήτηση καυσίμων ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο.
Σε ό,τι αφορά στο Ιράν, η παραγωγή αργού πετρελαίου θα φτάσει τα 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, παρόλο που οι κυρώσεις των ΗΠΑ παραμένουν σε ισχύ. Αμερικανοί αξιωματούχοι συντάσσουν επίσης μια πρόταση που θα χαλαρώσει τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, επιτρέποντας σε περισσότερες εταιρείες και χώρες να εισάγουν αργό πετρέλαιο, εάν το κράτος της Νότιας Αμερικής προχωρήσει προς «δίκαιες» προεδρικές εκλογές.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα 25/8, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με άνοδο 1% στα 79,83 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου κατέγραψε κέρδη 1,3% και έκλεισε στα 84,48 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.
Ωστόσο, για το σύνολο της εβδομάδας, Brent και WTΙ απώλεσαν περίπου το 1% και 2% της αξίας τους, αντίστοιχα (έναντι απωλειών 2% την περασμένη εβδομάδα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης