Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώσης συνέχεια στο πετρέλαιο, οριακά πάνω από 80 δολ. το WTI

Πτώσης συνέχεια στο πετρέλαιο, οριακά πάνω από 80 δολ. το WTI
Νέα πτώση στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Νέα υποχώρηση κατέγραψαν σήμερα 22/8 οι τιμές πετρελαίου, στον απόηχο των δημοσιευμάτων για αύξηση της παραγωγής από το Ιράν προσεχώς.
Όπως ανέφεραν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Τεχεράνη σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, εν μέσω τεταμένων σχέσεων με τις ΗΠΑ. Ειδικότερα, αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή στα 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της χώρας. Αυτό θα έθετε την παραγωγή κοντά στο όριο δυναμικότητας του Ιράν των 3,8 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα. Η χώρα έχει ήδη ενισχύσει την παραγωγή κατά περίπου 50% τα τελευταία δύο χρόνια, επισημαίνεται.
Αρνητικά επίδρασαν στις τιμές του «μαύρου χρυσού» και οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία, οι οποίες από την περασμένη εβδομάδα ταλανίζουν τις αγορές.
Τούτου λεχθέντος, την περασμένη εβδομάδα, το πετρέλαιο κατέγραψε απώλειες για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες. Στο διάστημα αυτού του κερδοφόρου σερί το αργό Brent κέρδισε περίπου 18% και το WTI 20%.
Σήμερα 22/8, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με πτώση 0,5% στα 80,35 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου κατέγραψε απώλειες 0,5% και έκλεισε στα 84,03 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης