Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εκτοξεύτηκαν στα ύψη τα ναύλα στα πλοία μεταφοράς LNG – Αγωνία για έναν …πολύ βαρύ χειμώνα με το πρόωρο ράλι

Εκτοξεύτηκαν στα ύψη τα ναύλα στα πλοία μεταφοράς LNG – Αγωνία για έναν …πολύ βαρύ χειμώνα με το πρόωρο ράλι
Οι τιμές ναύλωσης LNG για τον Ειρηνικό έσπασαν την Πέμπτη (17/8/2023) το όριο των 100.000 δολαρίων την ημέρα για πρώτη φορά από τις αρχές Ιανουαρίου
Το εποχιακό ράλι των τιμών ναύλωσης δεξαμενόπλοιων LNG ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε χρονιά, εν μέσω προσδοκιών για υψηλή ζήτηση για το χειμώνα και αβεβαιοτήτων σχετικά με μια πιθανή απεργία στην Αυστραλία που θα μπορούσε να περιορίσει το 10% της παγκόσμιας προσφοράς υγροποιημένου αερίου.
Οι τιμές ναύλωσης LNG για τον Ειρηνικό έσπασαν την Πέμπτη (17/8/2023) το όριο των 100.000 δολαρίων την ημέρα για πρώτη φορά από τις αρχές Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Spark Commodities, μια εταιρεία που παρακολουθεί τις εκτιμήσεις των τιμών από ναυλομεσίτες LNG.
Η διαδρομή Spark25 προς τον Ειρηνικό εκτιμήθηκε στα 105.000 δολάρια την ημέρα.
Το εποχικό προχειμερινό ράλι των σημείων τιμολόγησης των δεξαμενόπλοιων LNG έρχεται ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι το 2022, όταν οι τιμές στην περιοχή του Ειρηνικού ξεπέρασαν τα 100.000 δολάρια την ημέρα στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Οι ναύλοι spot LNG στον Ατλαντικό ακολουθούν στενά τον Ειρηνικό, με την άμεση τιμή στη διαδρομή Atlantic Spark30 να αυξάνεται στα 97.500 δολάρια την ημέρα.
Οι ναύλοι LNG ξεπέρασαν τα 100.000 δολάρια την ημέρα τόσο στη λεκάνη του Ειρηνικού όσο και στον Ατλαντικό, ανακοίνωσε η Spark Commodities.

lng_pinakas.jpg
Πρόωρο ράλι

Το πρόωρο ράλι των ναύλων των δεξαμενόπλοιων LNG αντανακλά μια απότομη αντίθεση στις τιμές LNG, δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Spark Commodities, Tim Mendelssohn.
Η χειμερινή ζήτηση στην Ευρώπη και την Ασία αναμένεται να οδηγήσει τις τιμές υψηλότερα τους επόμενους μήνες, ενώ μια πιθανή σημαντική διακοπή της προσφοράς στους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG της Αυστραλίας – που αντιπροσωπεύουν το 10% της παγκόσμιας προσφοράς – θα μπορούσε να συσφίξει περαιτέρω την αγορά LNG ενόψει της χειμερινής περιόδου στο βόρειο ημισφαίριο.
Οι εργαζόμενοι στα δύο έργα LNG που η Chevron εκμεταλλεύεται στην υπεράκτια Αυστραλία θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε απεργία αφού οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία.
«Θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση για τη χειμερινή αγορά.
Έτσι οι τιμές θα ανέβουν», δήλωσε ο Oystein Kalleklev, Διευθύνων Σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Flex LNG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης