Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεχίζεται η πτώση στην αγορά πετρελαίου στη σκιά της Κίνας - Κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι το WTI

Συνεχίζεται η πτώση στην αγορά πετρελαίου στη σκιά της Κίνας - Κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι το WTI
Πτώση και για το Brent που κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 1.7%, στα 83.45 ανά βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν εκ νέου την Τετάρτη (16/8) παρά τη μεγάλη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, καθώς υπερίσχυσαν οι ανησυχίες των επενδυτών για το δυσχερές μέλλον της κινεζικής ανάπτυξης, έναντι της θετικής προοπτικής της αμερικανικής οικονομίας, όπως αποτυπώθηκε στην συνεδρίαση της Fed.
Ως προϊόν αυτού του οικονομικού κλίματος, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με νέα πτώση 2%, στα 79,38, δολάρια, ενώ το Brent κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 1.7%, στα 83.45 ανά βαρέλι.
Σημείωνεται πως αμφότεροι οι δείκτες των συμβολαίων έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Αυγούστου.
Η υποτονική οικονομία της Κίνας φαίνεται πως παραμένει στο επίκεντρο των ανησυχιών για την αγορά πετρελαίου, αφού τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων, της βιομηχανικής παραγωγής και των επενδύσεων δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, τροφοδοτώντας ανησυχίες για μια βαθύτερη, μακροχρόνια επιβράδυνση.
Τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα του Ιουλίου έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι η Κίνα μπορεί να δυσκολευτεί να επιτύχει τον στόχο ανάπτυξης περίπου 5% για το έτος χωρίς περισσότερα δημοσιονομικά κίνητρα και ουσιαστικά καλούν τις αρχές να λάβουν αποφασιστικά μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης