Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Έσπασε» το ανοδικό σερί του πετρελαίου – Στο -0,7% και τα 86,2 δολ. το Brent

«Έσπασε» το ανοδικό σερί του πετρελαίου – Στο -0,7% και τα 86,2 δολ. το Brent
Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά ξεκίνησαν την εβδομάδα οι τιμές στι πετρέλαιο, καθώς η αθέτηση πληρωμής της Country Garden στην Κίνα αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση στο αμερικανικό δολάριο, έβαλαν πορσωρινό «φρένο» στην αισιοδοξία των επενδυτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με πτώση 0,8% στα 82,51 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου κατέγραψε απώλειες 0,7% και έκλεισε στα 86,21 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.
Βέβαια, για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, WTI και Brent ενισχύθηκαν 0,4% και 0,7% αντίστοιχα, διανύοντας την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα συνολικών κερδών.
Υπενθυμίζεται πως ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεων του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2023, εκτιμώντας πως η ζήτηση προβλέπεται να φθάσει τα 102,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο ετησίως. Στην έκθεση, ο IEA αναφέρει πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έχει εκτιναχθεί σε επίπεδο ρεκόρ εν μέσω ισχυρής κατανάλωσης στην Κίνα και αλλού, απειλώντας να ωθήσει τις τιμές υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης