Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα στο πετρέλαιο

Κέρδη για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα στο πετρέλαιο
Ανοδικά έκλεισε και αυτή την εβδομάδα το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη έκλεισαν συνολικά για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι εκτιμήσεις του ΙΕΑ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα 11/8 συνέβαλαν στο θετικό κλίμα που έχει αναπτυχθεί για τον κλάδο.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεων του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2023, εκτιμώντας πως η ζήτηση προβλέπεται να φθάσει τα 102,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο ετησίως. Στην έκθεση, ο IEA αναφέρει πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έχει εκτιναχθεί σε επίπεδο ρεκόρ εν μέσω ισχυρής κατανάλωσης στην Κίνα και αλλού, απειλώντας να ωθήσει τις τιμές υψηλότερα. Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ήδη «κατέγραψε ρεκόρ 103 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Ιούνιο ενώ τον Αύγουστο ενδέχεται να υπάρξει νέα κορύφωση», υπογραμμίζει ο οργανισμός που έχει την έδρα του στο Παρίσι.
«Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φθάνει σε ύψη ρεκόρ, ενισχυμένη από τα θερινά αεροπορικά ταξίδια, την αυξημένη χρήση πετρελαίου στην παραγωγή ηλεκτρικού και την κάθετη άνοδο της κινεζικής πετροχημικής δραστηριότητας», εξηγεί ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.
Στο σύνολο της χρονιάς, «η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα» σε σχέση με το 2022 «για να φθάσει τα 102,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2023, με την Κίνα να αντιπροσωπεύει πάνω από το 70% της αύξησης», διευκρινίζει ο οργανισμός.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με άνοδο 0,4% στα 83,19 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε 0,5% και έκλεισε στα 86,81 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.
Για το σύνολο της εβδομάδας, WTI και Brent ενισχύθηκαν 0,4% και 0,7% αντίστοιχα, διανύοντας την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα συνολικών κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης