Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με κέρδη άνω του 2% έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο

Με κέρδη άνω του 2% έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο
Έκτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με συνολικά κέρδη για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, με ώθηση από τη μείωση παραγωγής που εφαρμόζουν Σαουδική Αραβία (παρατάθηκε) και Ρωσία, αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν μειωμένα αποθέματα «μαύρου χρυσού» και αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση.
Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου σημείωσαν ισχυρή μείωση, καθώς οι εξαγωγές αργού σκαρφάλωσαν στα 5,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ (Energy Information Administration). Συγκεκριμένα, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 17 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα στα 439,8 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, να αναμένουν πτώση κατά μόλις 1,3 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια στιγμή, πτωτικά κινήθηκε και αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το σύνολο να διαμορφώνεται στις 525 από 529 το προηγούμενο επταήμερο, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 4/8 η Baker Hughes.

Σε ό,τι αφορά στην παγκόσμια ζήτηση, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξέι Νόβακ, δήλωσε πως θα αυξηθεί κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος και η ισχυρή ζήτηση θα φέρει ισορροπία στην αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με κέρδη 1,6% στα 82,82 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 1,3% και έκλεισε στα 86,24 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.
Για το σύνολο της εβδομάδας, WTI και Brent ενισχύθηκαν 2,8% και 2,2% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης