Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος 2,6% λόγω της Σαουδικής Αραβίας, στα 81,55 δολάρια ανά βαρέλι

Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος 2,6% λόγω της Σαουδικής Αραβίας, στα 81,55 δολάρια ανά βαρέλι
Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του πετρελαίου τύπου Brent κέρδισε 1,94 δολάρια ή 2,3% στο ICE στο Λονδίνο, στα 85,14 δολ. το βαρέλι
Ισχυρή άνοδος στο πετρέλαιο μετά τις ανακοινώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι θα μπορούσε να περικόψει έτι περαιτέρω την παραγωγή του μαύρου χρυσού… παρά το πρόσφατο ράλι στις τιμές του αργού, που απειλεί να αναβιώσει τις εντάσεις μεταξύ Ριάντ και Ουάσιγκτον.
Η Σαουδική Αραβία θα παρατείνει τη μείωση της παραγωγής της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα - που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο και ονομάστηκε «σαουδικό γλειφιτζούρι» ή γλυκαντικό για την αγορά πετρελαίου από τον υπουργό Ενέργειας Πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman- μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η Ρωσία θα μειώσει θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου τον επόμενο μήνα κατά 300.000 b/d.
Σε αυτό το κλίμα το αργό πετρέλαιο WTI και συγκεκριμένα το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 2,05 δολάρια ή 2,6% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 81,55 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του πετρελαίου τύπου Brent κέρδισε 1,94 δολάρια ή 2,3% στο ICE στο Λονδίνο, στα 85,14 δολ. το βαρέλι.
«Στην πραγματικότητα, η παραγωγή του Βασιλείου για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2023 θα είναι περίπου 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα», ανέφερε, επικαλούμενη πηγή από το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης