Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Στρατηγικοί στόχοι Βουλγαρία και Δυτικά Βαλκάνια μετά την Ρουμανία

tags :
ΔΕΗ: Στρατηγικοί στόχοι Βουλγαρία και Δυτικά Βαλκάνια μετά την Ρουμανία
Αύριο 3/8 η ΔΕΗ αναμένεται να ανακοινώσει το καλύτερο 6μηνο των τελευταίων ετών
Τα αποτελέσματα που θα δουν το φως της δημοσιότητας στο εξάμηνο για την ΔΕΗ αναμένεται να αναδείξουν τις πρώτες δυνατότητες κερδοφορίας της νέας δομής του ομίλου με βάση την κεφαλαιακή του διάρθρωση μετά την αύξηση κεφαλαίου του 2021 και φυσικά μετά την ενεργειακή κρίση, η οποία δείχνει προς το παρόν τουλάχιστον ότι είναι πίσω. Η ΔΕΗ θα αποτυπώσει στα νουμερά της την εξομάλυνση των ενεργειακών αγορών αλλά θα αρχίσει να φαίνεται και η θετική συνεισφορά της ανάπτυξης των ΑΠΕ.

Ήδη έχει αρχίσει να καταγράφεται στα διεθνή μέσα (PV Europe) η επενδυτική δραστηριότητα, όπως η κίνηση της METΩΝ σαν ισχυρές επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών σε ελληνικό έδαφος.
Η προτεραιότητα της ΔΕΗ, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι η ολοκλήρωση του deal της Ρουμανίας, σε μιαν χώρα που από πλευράς ενεργειακής αγοράς έχει το μέγεθος της Ελλάδας, αλλά διπλάσιο πληθυσμό και ο ελληνικός όμιλος έχει σαν στόχο να πρωταγωνιστήσει, αξιοποιώντας το μεγάλο upside, που του δίνεται με την εξαγορά της ENEL Ρουμανίας.

Οι κινήσεις της ΔΕΗ όμως δεν θα σταματήσουν εδώ, καθώς έχει σαν στόχο θα έχουν σε στρατηγικό επίπεδο να καταλάβουν ένα ευρύ γεωπολιτικό χώρο, που κάποτε επιχείρησαν να ελέγξουν οι ελληνικές τράπεζες.
Η Βουλγαρία είναι η επόμενη αγορά που η ΔΕΗ θα "χτυπήσει" αγοράζοντας ενεργειακά assets. H αγορά αυτή βρίσκεται σε λιγότερο ώριμο στάδιο από την ελληνική και οι μεγαλύτερες εταιρίες ανήκουν στον κρατικό τομέα. Πρόκειται για τις NEK, Kozloduy NPP και Bulgargaz που όλες αυτές είναι υπό τον έλεγχο της ΒΕΗ, ενώ ο κλάδος των ΑΠΕ είναι πολύ λιγότερο αναπτυγμένος.
Παράλληλα η MET δραστηριοποιείται ήδη στην Ρεβυθούσα, κλείνοντας slot για την εξασφάλιση LNG, ενώ η ΒΕΗ συμμετέχει στο FSRU Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης