Τελευταία Νέα
Ενέργεια

HELLENiQ ENERGY: Ετοιμάζει επέλαση στα Βαλκάνια - Στόχος έργα ΑΠΕ άνω των 2 GW το 2030

HELLENiQ ENERGY: Ετοιμάζει επέλαση στα Βαλκάνια - Στόχος έργα ΑΠΕ άνω των 2 GW το 2030

Και δεύτερη εξαγορά στη Ρουμανία για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων έως 600 MW

Με εξασφαλισμένη γραμμή χρηματοδότησης 766 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank, η HELLENiQ ENERGY προχωρά με ταχύτητα στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου για την απόκτηση ενός ισχυρού πυλώνα πράσινης παραγωγής ενέργειας.

Έχοντας διπλασιάσει τους στόχους της ανακοινώνει αλλεπάλληλες εξαγορές στο εξωτερικό κατ΄ αρχήν στην Κύπρο και εν συνεχεία στη Ρουμανία, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και για αντίστοιχες κινήσεις σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Πλέον η HELLENiQ ENERGY επιδιώκει η εγκατεστημένη ισχύς της σε έργα ΑΠΕ να είναι της τάξης του 1 GW έως το 2025 και άνω των 2 GW το 2030. Αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο της σε έργα που βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης φθάνει τα 3,4 GW και η εγκατεστημένη ισχύς της που έχει υπερδεκαπλασιαστεί σε δυο χρόνια ανέρχεται σε 356 MW.

Για την υλοποίηση των επενδύσεων της σε αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα η HELLENiQ ENERGY μέσω της 100% θυγατρικής της HELLENiQ Renewables, υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία – πλαίσιο, ύψους έως 766 εκατ. ευρώ, με την Εθνική και την Eurobank. Η συμφωνία προβλέπει επιμέρους χρηματοδοτήσεις έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με δυνατότητα να ενταχθούν τόσο υφιστάμενα όσο και νέα έργα, απελευθερώνοντας παράλληλα πόρους για τις λοιπές δραστηριότητες του ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης