Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά συνεχίζει το πετρέλαιο, πάνω από 85 δολ. το Brent

Ανοδικά συνεχίζει το πετρέλαιο, πάνω από 85 δολ. το Brent
Δεν έχει τέλος το ανοδικό σερί στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
«Στο πράσινο» έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το πετρέλαιο, με κεκτημένη ταχύτητα από το ανοδικό σερί πέντε εβδομάδων που εκτόξευσε τις τιμές σε πάνω από 80 δολάρια.
Ο «μαύρος χρυσός» ευνοείται από τις περικοπές παραγωγής Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας, τις προσδοκίες ότι η νομισματική σύσφιξη της Federal Reserve έφθασε στο τέλος της, τα μειωμένα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και τα σημάδια οικονομικής τόνωσης στην κινεζική οικονομία.
Στο επίκεντρο βρίσκεται και η συνάντηση των υπουργών του ΟΠΕΚ+ στις 4 Αυγούστου 2023.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με κέρδη 1,5% στα 81,80 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου (έως σήμερα 31/7) σημείωσε άνοδο 0,7% και έκλεισε στα 85,56 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, WTI και Brent ενισχύθηκαν 4,6% και 4,8% αντίστοιχα.

Έρευνα Reuters: Η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη θα μειώσει τις τιμές πετρελαίου το 2023

Η αδύναμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να αντισταθμίσει τον θετικό αντίκτυπο των περικοπών του ΟΠΕΚ+ και να οδηγήσει σε πτώση τις τιμές εντός του 2023, σύμφωνα με έρευνα του Reuters που συμμετείχαν 37 οικονομολόγοι.
Ειδικότερα, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το αργό τύπου Brent θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 81,95 δολάρια το βαρέλι το 2023, χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα των περίπου 85 δολαρίων. Το Brent προβλέπεται να έχει μέση τιμή 83,67 δολάρια/βαρέλι το επόμενο έτος.
Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο γύρω στα 80 δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.
Το αμερικανικό αργό προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 77,20 δολάρια το βαρέλι το 2023, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των 78,38 δολαρίων τον προηγούμενο μήνα, και στα 78,25 δολάρια το 2024.
«Οι οικονομικές προοπτικές της Κίνας μπορεί να συνεχίσουν να απογοητεύουν, αλλά είναι πιθανή η άνοδος της ζήτησης πετρελαίου λόγω της ανάκαμψης της ζήτησης για διεθνείς πτήσεις αργότερα φέτος», δήλωσε ο Ajay Parmar, αναπληρωτής διευθυντής έρευνας στην HSBC για τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου.
«Προβλέπουμε ότι η αγορά πετρελαίου θα είναι ελλειμματική το 3ο και 4ο τρίμηνο του 2023 λόγω των περικοπών από τον ΟΠΕΚ+, οι οποίες δεν θα αντισταθμιστούν από τους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ», δήλωσε ο John Paisie, πρόεδρος της Stratas Advisors.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης