Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έρευνα Reuters: Η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη θα μειώσει τις τιμές πετρελαίου το 2023

Έρευνα Reuters: Η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη θα μειώσει τις τιμές πετρελαίου το 2023
Τί ανέφεραν οικονομολόγοι στο Reuters για την αγορά πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
Η αδύναμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να αντισταθμίσει τον θετικό αντίκτυπο των περικοπών του ΟΠΕΚ+ και να οδηγήσει σε πτώση τις τιμές εντός του 2023, σύμφωνα με έρευνα του Reuters που συμμετείχαν 37 οικονομολόγοι.
Ειδικότερα, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το αργό τύπου Brent θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 81,95 δολάρια το βαρέλι το 2023, χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα των περίπου 85 δολαρίων. Το Brent προβλέπεται να έχει μέση τιμή 83,67 δολάρια/βαρέλι το επόμενο έτος.
Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο γύρω στα 80 δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.
Το αμερικανικό αργό προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 77,20 δολάρια το βαρέλι το 2023, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των 78,38 δολαρίων τον προηγούμενο μήνα, και στα 78,25 δολάρια το 2024.
«Οι οικονομικές προοπτικές της Κίνας μπορεί να συνεχίσουν να απογοητεύουν, αλλά είναι πιθανή η άνοδος της ζήτησης πετρελαίου λόγω της ανάκαμψης της ζήτησης για διεθνείς πτήσεις αργότερα φέτος», δήλωσε ο Ajay Parmar, αναπληρωτής διευθυντής έρευνας στην HSBC για τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου.
«Προβλέπουμε ότι η αγορά πετρελαίου θα είναι ελλειμματική το 3ο και 4ο τρίμηνο του 2023 λόγω των περικοπών από τον ΟΠΕΚ+, οι οποίες δεν θα αντισταθμιστούν από τους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ», δήλωσε ο John Paisie, πρόεδρος της Stratas Advisors.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης