Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου στο πετρέλαιο, ολοταχώς προς τα 90 δολ. το Brent

Πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου στο πετρέλαιο, ολοταχώς προς τα 90 δολ. το Brent
Ανοδικά και αυτή την εβδομάδα ο «μαύρος χρυσός»
Σχετικά Άρθρα
Εβδομαδαιία κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου, με ώθηση από τις περικοπές παραγωγής Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας, τις προσδοκίες ότι η νομισματική σύσφιξη της Federal Reserve έφθασε στο τέλος της, τα μειωμένα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και τα σημάδια οικονομικής τόνωσης στην κινεζική οικονομία.
Μάλιστα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Σαουδική Αραβία αναμένεται να επεκτείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα για έναν ακόμη μήνα για να συμπεριλάβει τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να παράσχει πρόσθετη στήριξη στην αγορά πετρελαίου. Τον Ιούνιο, ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε σε μια ευρεία συμφωνία για τον περιορισμό της προσφοράς πετρελαίου έως το 2024 και η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε μια πρόσθετη εθελοντική περικοπή για τον Ιούλιο. Στις 3 Ιουλίου, η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι θα επεκτείνει την περικοπή για έναν ακόμη μήνα για να συμπεριλάβει τον Αύγουστο, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να παραταθεί περαιτέρω.
Στο επίκεντρο βρίσκεται και η συνάντηση των υπουργών του ΟΠΕΚ+ στις 4 Αυγούστου 2023.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με κέρδη 0,6% στα 80,58 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 0,9% και έκλεισε στα 84,99 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.
Για το σύνολο της εβδομάδας, WTI και Brent ενισχύθηκαν 4,6% και 4,8% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης