Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο χρόνος άρσης των επιδοτήσεων αφετηρία του ανταγωνισμού στην λιανική - Στόχος το 20% της Mytilineos με το Αλουμίνιο

tags :
Ο χρόνος άρσης των επιδοτήσεων αφετηρία του ανταγωνισμού στην λιανική - Στόχος το 20% της Mytilineos με το Αλουμίνιο

Οι εταιρίες προμήθειας τηρούν στάση αναμονής εν όψει των κυβερνητικών ανακοινώσεων, ενώ την ίδια ώρα σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους  στο επόμενο επίπεδο ανάπτυξης και ανταγωνισμού

Η κινητικότητα που είχε διαφανεί τους προηγούμενους δυο μήνες στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εν όψει της λήξης στο τέλος Σεπτεμβρίου του έκτακτου καθεστώτος τιμολόγησης λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά και των προτάσεων της ΡΑΑΕΥ για την μετάβαση στην κανονικότητα, επί του παρόντος έχει σταματήσει.

Οι εταιρίες προμήθειας τηρούν στάση αναμονής εν όψει των κυβερνητικών ανακοινώσεων, ενώ την ίδια ώρα σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους σε μια αγορά που φαίνεται ότι σύντομα θα περάσει στο επόμενο επίπεδο ανάπτυξης και ανταγωνισμού.

Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί μικρή παράταση του έκτακτου καθεστώτος τιμολόγησης του ρεύματος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις τείνουν στο συμπέρασμα ότι η παράταση θα είναι τρίμηνη και θα πάμε με το υφιστάμενο καθεστώς έως το τέλος του χρόνου, που είναι το ανώτατο αποδεκτό όριο των έκτακτων μέτρων από την Κομισιόν.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης