Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλό τριών μηνών παραμένει το πετρέλαιο

Σε υψηλό τριών μηνών παραμένει το πετρέλαιο
Νέα κέρδη στον «μαύρο χρυσό»
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές πετρελαίου, προετοιμάζοντας το έδαφος για ανοδικό σερί πέντε συνεχόμενων εβδομάδων.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Φόρουμ Ενέργειας (IEF) Τζόζεφ Μακ Μονίγκλ, η πετρελαϊκή ζήτηση επανήλθε γρήγορα στα επίπεδα προ πανδημίας, «αλλά η παραγωγή δυσκολεύεται περισσότερο να ακολουθήσει τον ρυθμό». Σημείωσε πως αυτή την περίοδο ο μοναδικός παράγοντας που πιέζει προς τα κάτω τις τιμές είναι ο φόβος μιας επικείμενης ύφεσης. «Συνεπώς, για το δεύτερο μισό του έτους θα έχουμε σοβαρά προβλήματα στην επάρκεια της παραγωγής και ως αποτέλεσμα θα δείτε τις τιμές να “απαντούν”», δήλωσε στο CNBC ο Μακ Μονίγκλ. Αποδίδει την ανοδική τάση των τιμών στην αυξανόμενη ζήτηση από την Ινδία και την Κίνα, η οποία είναι και η μεγαλύτερη αγορά σε εισαγωγές πετρελαίου διεθνώς. «Η Ινδία και η Κίνα μαζί θα συνεισφέρουν κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα στην αύξηση της ζήτησης το δεύτερο εξάμηνο φέτος», δήλωσε.
Οι προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων της Fed μπορεί να ασκούν κάποια πίεση στην αγορά, αλλά αυτή η αύξηση έχει ήδη «ενσωματωθεί» στις τιμές, δήλωσε στο Bloomberg ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING. «Τελικά, πιστεύουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούνανοδικά, δεδομένης της σύσφιξης των θεμελιωδών μεγεθών. Ωστόσο, υπάρχει κάποια ισχυρή τεχνική αντίσταση βραχυπρόθεσμα, με τη μορφή του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών», τονίζει.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με κέρδη 1,1% στα 79,63 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent σημείωσε άνοδο 0,9% και έκλεισε στα 89,87 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τις υψηλότερες τιμές από τα μέσα Απριλίου.
Την περασμένη εβδομάδα, WTI και Brent ενισχύθηκαν κατά 2,3% και 1,5% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης