Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στο πετρέλαιο

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στο πετρέλαιο
Ωστόσο, στη σημερινή (14/7) συνεδρίαση ο «μαύρος χρυσός» υποχώρησε
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη έκλεισαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου, καθώς βρήκαν στήριξη από τις περικοπές παραγωγής Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας αλλά και την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου (κάτω από 100 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο 2022).
Βέβαια, στη σημερινή (14/7) συνεδρίαση, ο «μαύρος χρυσός» έκλεισε με σημαντική υποχώρηση, στον απόηχο της έκθεσης του ΙΕΑ. Ειδικότερα, για πρώτη φορά το 2023, ο ΙΕΑ (International Energy Agency) υποβάθμισε την πρόβλεψη του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, επικαλούμενος κυρίως την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών. Ο Οργανισμός δήλωσε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου είναι πλέον σε τροχιά ανόδου κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2023, ώστε να φθάσει κατά μέσο όρο τα 102,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Η Κίνα πρόκειται να αντιπροσωπεύσει το 70% της αύξησης της αύξησης της ζήτησης. Η πρόβλεψη αυτή αντιπροσωπεύει ωστόσο αναθεώρηση προς τα κάτω κατά 220.000 βαρέλια ημερησίως από την έκθεση του περασμένου μήνα, όταν ο ΙΕΑ προέβλεπε αύξηση της παγκόσμιας αύξησης κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με πτώση 1,9% στα 75,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε 1,8% και έκλεισε στα 79,87 δολάρια το βαρέλι.
Σε επίπεδο εβδομάδας, το WTI κατέγραψε συνολικά κέρδη 2,1%, ενώ για το Brent η επίδοση ήταν +1,8%. Την περασμένη εβδομάδα, WTI και Brent σημείωσαν άνοδο 4,6% και 4,1%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης