Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΑΕΥ: Πέντε αλλαγές στον Κώδικα Διαχείρισης των ΑΠΕ και των Εγγυήσεων Προέλευσης

ΡΑΑΕΥ: Πέντε αλλαγές στον Κώδικα Διαχείρισης των ΑΠΕ και των Εγγυήσεων Προέλευσης
Οι Εγγυήσεις Προέλευσης αποτελούν το αποκλειστικό αποδεικτικό μέσο για την προέλευση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από σταθμούς παραγωγής ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ
Στην τροποποίηση του Κώδικα Διαχείρισης των ΑΠΕ και των Εγγυήσεων Προέλευσης, δηλαδή των «πράσινων πιστοποιητικών» με στόχο την καθιέρωση της μεθοδολογίας υπολογισμού τους όπως και υπολογισμού του Υπολειπόμενου Ενεργειακού Μείγματος της χώρας, προχώρησε η ΡΑΑΕΥ μετά από σχετική εισήγηση του ΔΑΠΕΕΠ.
Όπως είναι γνωστό οι προμηθευτές πρέπει να παρέχουν στους πελάτες στοιχεία σχετικά με τη συνεισφορά κάθε ενεργειακής πηγής στο συνολικό μείγμα καυσίμων τους. Επίσης θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εκπομπές CO2. Σύμφωνα με σχετική κοινοτική οδηγία η οποία έχει ενσωματωθεί το εθνικό δίκαιο η κοινοποίηση του ενεργειακού μείγματος των προμηθευτών στους καταναλωτές πρέπει να συνοδεύεται από χρήση Εγγυήσεων Προέλευσης ώστε να αποδεικνύεται η ποσότητα ενέργειας που προέρχεται από ΑΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης