Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ και Globitel στο διαγωνισμό των 180 εκατ ευρώ για τις έξυπνες γέφυρες

ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ και Globitel στο διαγωνισμό των 180 εκατ ευρώ για τις έξυπνες γέφυρες
Οι 260 γέφυρες που θα επιλεγούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας θα εξοπλιστούν με ειδικά συστήματα μέτρησης και αισθητήρες ΙοΤ
Τρεις ενδιαφερόμενοι έδωσαν το «παρών» στον διαγωνισμό για τις «έξυπνες» γέφυρες. Οι ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ και Globitel διεκδικούν το έργο των 180,34 εκατ. ευρώ για την real time παρακολούθηση της δομικής υγείας και της ανθεκτικότητας 260 γεφυρών στις 13 περιφέρειες της χώρας, μέσα από την προμήθεια και εγκατάσταση αισθητήρων ΙοΤ, εξειδικευμένου λογισμικού και πραγματοποίησης ελέγχων.

Το έργο των «έξυπνων» γεφυρών, με αναθέτουσα αρχή το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 120,23 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η ανάπτυξη ευφυών υποδομών για την παρακολούθηση της δομικής απόκρισης επιλεγμένων γεφυρών, που στην πλειονότητά τους κατασκευάστηκαν τις δεκαετίες από το 1950 ως 1980.

Η έκθεσή τους σε καιρικά φαινόμενα και διαβρωτικές συνθήκες, η ελλιπής συντήρηση, καθώς και η καταπόνηση από σεισμικά φαινόμενα, έχουν επηρεάσει τις υποδομές. Τα πρότυπα με τα οποία κατασκευάστηκαν τότε οι γέφυρες αυτές είναι πια παρωχημένα, καθώς δεν λάμβαναν υπόψιν ζητήματα ανθεκτικότητας και αντισεισμικότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης