Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Άλμα» 2% στο πετρέλαιο, έκλεισε σε υψηλό άνω των δύο μηνών

«Άλμα» 2% στο πετρέλαιο, έκλεισε σε υψηλό άνω των δύο μηνών
Ανάκαμψη στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν σήμερα 11/7 οι τιμές στο πετρέλαιο, καθώς ο «μαύρος χρυσός» ευνοήθηκε από το πιο αδύναμο δολάριο ΗΠΑ, τις ελπίδες για αύξηση της ζήτησης αλλά και τις περικοπές της παραγωγής από Σαουδική Αραβία και Ρωσία.
Ενδεικτικά, οι εξαγωγές αργού από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας κατά τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 9 Ιουλίου υποχώρησαν σημαντικά σε σχέση με τον μέσο όρο του Φεβρουαρίου για πρώτη φορά και αφού οι ποσότητες είχαν αυξηθεί στο ενδιάμεσο, σύμφωνα με στοιχεία από την κίνηση των πλοίων που παρακολουθεί το Bloomberg.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 2,5% στα 74,83 δολάρια το βαρέλι (το υψηλότερο επίπεδο από 1/5/2023), ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 2% και έκλεισε μία ανάσα από τα 80 δολ., στα 79,40 δολάρια το βαρέλι (το υψηλότερο επίπεδο από 28/4/2023).
Την περασμένη εβδομάδα, WTI και Brent σημείωσαν άνοδο 4,6% και 4,1%, αντίστοιχα, κλείνοντας «στο πράσινο» για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης