Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΕ: Η Γαλλία ζητά ίσους όρους ανταγωνισμού για την πυρηνική ενέργεια

ΕΕ: Η Γαλλία ζητά ίσους όρους ανταγωνισμού για την πυρηνική ενέργεια
Επιστολή ευρωπαϊκών χωρών στην Κομισιόν για την πυρηνική ενέργεια
Σχετικά Άρθρα
«Ίσους όρους ανταγωνισμού» για την πυρηνική ενέργεια στον αγώνα της ΕΕ κατά της κλιματικής αλλαγής ζητά από την Κομισιόν ομάδα χωρών με επικεφαλής της Γαλλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, οι χώρες αυτές θα παρουσιάσουν το σχετικό έγγραφο στην Κομισιόν αύριο Τρίτη 11/7, ζητώντας της να προωθήσει την πυρηνική βιομηχανία της Ευρώπης στις προσπάθειές της να απελευθερώσει τον ενεργειακό εφοδιασμό και να επιτύχει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές με ορίζοντα το 2050.
Η συνάντηση, που φιλοξενείται από τον υπουργό Ενέργειας της Γαλλίας, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΕΕ στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας.
«Η ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φυσικά, αλλά και όλες τις πηγές απανθρακοποίησης και αυτό περιλαμβάνει πυρηνικά», δήλωσε αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Ενέργειας.
Οι χώρες δηλώνουν ότι ενώ η πυρηνική ενέργεια συμπεριλήφθηκε στην ταξινόμηση της ΕΕ ως πράσινη επένδυση, η βιομηχανία δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη νομοθεσία ή στη χρηματοδότηση και ως εκ τούτου η παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης θα υποφέρει.
Η Κομισιόν δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης