Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με παρέμβαση Μυτιληναίου το αλουμίνιο στις στρατηγικές πρώτες ύλες της ΕΕ

Με παρέμβαση Μυτιληναίου το αλουμίνιο στις στρατηγικές πρώτες ύλες της ΕΕ
Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Κορυφής - Ζήτησε να αυξηθεί ο στόχος για την ανακύκλωση στο 20%
Tο αλουμίνιο, o βωξίτης, η αλουμίνα συμπεριελήφθησαν στο κατάλογο των «στρατηγικών πρώτων υλών» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από σχετική υπόδειξη του Συμβουλίου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας.
Το Συμβούλιο παρενέβη ουσιωδώς για την τροποποίηση της σχετικής πρότασης της Κομισιόν, ώστε στο κατάλογο των κρίσιμων πρώτων υλών να συμπεριληφθεί ο βωξίτης, η αλουμίνα και το αλουμίνιο. Επίσης ζήτησε να αυξηθεί ο στόχος για την ανακύκλωση αυτών των πρώτων υλών στο 20% της ετησίας κατανάλωσης της ΕΕ έως το 2030, έναντι του 15% που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και ο στόχος για την επεξεργασία τους στο 50% έναντι του 40% που εισηγείτο η Κομισιόν.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της Eurometaux υπό την προεδρεία του Ευάγγελου Μυτιληναίου, ο οποίος με διαρκείς συνατήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συστηματική πίεση κατάφερε να πείσει για τον τεράστιο ρόλο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Με τις οξύτατες δημόσιες παρεμβάσεις του, κατάφερε να κινητοποιήσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που δεν είναι συνηθισμένο σε κριτική, επιβάλλοντας την αναθεώρηση και την ένταξη στο Critical Raw Materials Act την αλουμίνα και το αλουμίνιο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης