Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΟΠΕΚ: Δεν ξεμπερδεύουμε από το πετρέλαιο, αυξανόμενη ζήτηση παρά την ενεργειακή μετάβαση

ΟΠΕΚ: Δεν ξεμπερδεύουμε από το πετρέλαιο, αυξανόμενη ζήτηση παρά την ενεργειακή μετάβαση
Αναντικατάστατο αγαθό θα παραμείνει βραχυπρόθεσμα το πετρέλαιο σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού των πετρελαιοπαραγωγών χωρών Haitham Al Gais
Αυξημένη κατά 23% θα είναι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ως το 2045, δηλαδή σε περίπου 20 χρόνια απο τώρα, προβλέπει ο ΟΠΕΚ. Το πετρέλαιο «θα είναι αναντικατάστατο στο άμεσο μέλλον» τόνισε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού των πετρελαιοπαραγωγών κρατών Haitham Al Ghais, τοποθετούμενος στην εναρκτήρια διάσκεψη που πραγματοποιείται στην Kuala Lumpur της Μαλαισίας.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «στις προοπτικές μας, βλέπουμε την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να αυξάνεται στα 110 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το 2045. Βλέπουμε την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας να αυξάνεται κατά 23% έως το 2045» κάτι που σημαίνει ότι σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, το πετρέλαιο θα συνεχίσει να αποτελεί το 29% του συνολικού ενεργειακού μείγματος.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ προειδοποίησε ότι η υποεπένδυση στη βιομηχανία πετρελαίου «μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα των σημερινών ενεργειακών συστημάτων και να οδηγήσει σε ένα «ενεργειακό χάος».
Υπενθυμίζεται ότι για μία ακόμα φορά οι προβολές του ΟΠΕΚ αντικρούουν στις ανάλογες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας που έχει υποδείξει μείωση της ετήσιας αύξησης της ζήτησης από 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2023 σε 400.000 βαρέλια την ημέρα το 2028.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης