Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Τα κριτήρια για τις περικοπές στην προσφορά ενέργειας από ΑΠΕ - Σε διαβούλευση έως 14/7

tags :
ΑΔΜΗΕ: Τα κριτήρια για τις περικοπές στην προσφορά ενέργειας από ΑΠΕ - Σε διαβούλευση έως 14/7

Πρόβλεψη και για ποινές με πληρωμή τελών μη συμμόρφωσης

Τους κανόνες βάσει των οποίων θα γίνονται στο εξής οι περικοπές στην προσφορά ενέργειας από μονάδες ΑΠΕ στο ηλεκτρικό σύστημα, σε περιόδους υψηλής προσφοράς και περιορισμένης ζήτησης, θέτει ο ΑΔΜΗΕ στην πρόταση του για την τροποποίηση του Κανονισμού της Αγοράς Εξισορρόπησης και του Κώδικα Διαχείρισης του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Τα προβλήματα αστάθειας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας που ανέκυψαν τους προηγούμενους μήνες και τα οποία εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να υφίστανται για αρκετά χρόνια καθώς αυξάνεται η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα χωρίς να υπάρχει εκτεταμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, έχουν οδηγήσει την αγορά σε αναταραχή η οποία επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί μέσω της θέσπισης του κατάλληλου κανονιστικού πλαισίου.

Ο ΑΔΜΗΕ ανησυχώντας για τον διαρκή κίνδυνο black out ο οποίος εκτιμάται ότι δεν θα εκλείψει σύντομα, αντίθετα θα αυξάνεται όσο αυξάνεται η ενσωμάτωση των ΑΠΕ στο σύστημα, κινητοποίησε τις διαδικασίες και υπέβαλε τις προτάσεις του προς τη ΡΑΑΕΥ η οποία έθεσε το σχετικό κείμενο σε δημόσια διαβούλευση. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης