Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αριάνδη: Έγκριση από τη ΡΑΑΕΥ στον ΑΔΜΗΕ για δεσμευτικές προσφορές

tags :
Αριάνδη: Έγκριση από τη ΡΑΑΕΥ στον ΑΔΜΗΕ για δεσμευτικές προσφορές
Ο νέος επενδυτής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει τον ρόλο του «παθητικού επενδυτή», δηλαδή δεν θα έχει λόγο στο μάνατζμεντ της «Αριάδνης», αλλά θα απολαμβάνει τις σταθερές αποδόσεις
«Ξεπαγώνει» ο διαγωνισμός για την πώληση του 20% της «Αριάδνη Interconnection», της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ για την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης –Αττικής. Όπως αναφέρουν πηγές του Διαχειριστή, η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) έδωσε τις προηγούμενες ημέρες στον ΑΔΜΗΕ το τελικό «ΟΚ», ώστε να περάσει ο διαγωνισμός στην επόμενη φάση και να οριστεί η ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Παθητικός Επενδυτής

Η Ολομέλεια της ΡΑΑΕΥ, σε συνεδρίασή της στις αρχές Μαΐου, είχε εγκρίνει τους τέσσερις υποψήφιους μνηστήρες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού υπό την προϋπόθεση ότι ο ΑΔΜΗΕ θα τροποποιούσε το καταστατικό της «Αριάδνη Interconnection».
Ωστόσο, δεν χρειάστηκε τελικά κάποια αλλαγή στο καταστατικό, αλλά προσδιορίστηκαν οι λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της Αριάδνης μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του καλωδίου και την είσοδο του νέου επενδυτή, ώστε ο ρόλος του να είναι συμβατός με το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ . Ο νέος επενδυτής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει τον ρόλο του «παθητικού επενδυτή», δηλαδή δεν θα έχει λόγο στο μάνατζμεντ της «Αριάδνης», αλλά θα απολαμβάνει τις σταθερές αποδόσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης