Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με πτώση 0,7% ξεκινά την εβδομάδα το πετρέλαιο, στα 76,09 δολ. το Brent

Με πτώση 0,7% ξεκινά την εβδομάδα το πετρέλαιο, στα 76,09 δολ. το Brent
Πτώση στον «μαύρο χρυσό»
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το πετρέλαιο, με τους επενδυτές «μουδιασμένους» σήμερα 19/6 λόγω της αργίας στη Wall Street.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με πτώση της τάξεως του 0,7% στα 76,09 δολάρια το βαρέλι -το αργό τύπου WTI (West Texas Intermediate) στη Νέα Υόρκη δεν υπάρχει τιμή κλεισίματος, λόγω της αργίας στις αγορές της Νέας Υόρκης. Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο της εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν άνοδο 2,4% και 2,3% αντίστοιχα.
Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με κέρδη -έναντι απωλειών το προηγούμενο επταήμερο- για τον «μαύρο χρυσό», καθώς η απόφαση της Federal Reserve να διακόψει επί του παρόντος τον κύκλο νομισματικής σύσφιξης, μείωσε προσωρινά την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία.
Επίσης, διαφαίνεται ανάκαμψη της εισαγωγικής δραστηριότητας στην Κίνα. Θετικά συνέβαλε και η μείωση του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου δανεισμού από τη Λαϊκή Τράπεζα, σε μία περίοδο που οι επενδυτές «ψάχνουν» για σημάδια που να «δείχνουν» μελλοντική αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η PBoC μείωσε τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να στηρίξει την ανάκαμψη μετά την πανδημία, ενώ διοχέτευσε ρευστότητα 2 δισ. γουάν (279,97 εκατομμύρια δολάρια) μέσω των επταήμερων repos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης