Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2% στο πετρέλαιο – Στα 76,6 δολ. το Brent

Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2% στο πετρέλαιο – Στα 76,6 δολ. το Brent
Ανοδικά για την εβδομάδα ο «μαύρος χρυσός»
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη -έναντι απωλειών το προηγούμενο επταήμερο- έκλεισε για το σύνολο της εβδομάδας το πετρέλαιο, καθώς η απόφαση της Federal Reserve να διακόψει επί του παρόντος τον κύκλο νομισματικής σύσφιξης, μειώνει προσωρινά την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία.
Επίσης, διαφαίνεται ανάκαμψη της εισαγωγικής δραστηριότητας στην Κίνα. Θετικά συνέβαλε και η μείωση του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου δανεισμού από τη Λαϊκή Τράπεζα, σε μία περίοδο που οι επενδυτές «ψάχνουν» για σημάδια που να «δείχνουν» μελλοντική αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η PBoC μείωσε τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να στηρίξει την ανάκαμψη μετά την πανδημία, ενώ διοχέτευσε ρευστότητα 2 δισ. γουάν (279,97 εκατομμύρια δολάρια) μέσω των επταήμερων repos.
«Το πετρέλαιο ανεβαίνει καθώς οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές φαίνεται να έχουν αντιστραφεί, καθώς η Κίνα παρέχει πλέον στοιχεία που δείχνουν αύξηση εισαγωγών αργού. Οι εισαγωγές της Κίνας βελτιώνονται και πιθανότατα θα είναι ισχυρές», σχολιάζει στο MarketWatch ο Edward Moya, Senior Market Analyst στην OANDA.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 1,2% στα 76,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου WTI (West Texas Intermediate) παράδοσης Ιουλίου σημείωσε κέρδη 1,6% και έκλεισε στα 71,78 δολάρια το βαρέλι. Για το σύνολο της εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν άνοδο 2,4% και 2,3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης