Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παρατάσεις στους διαγωνισμούς για τις Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων - Πότε ανοίγουν οι προσφορές

Παρατάσεις στους διαγωνισμούς για τις Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων - Πότε ανοίγουν οι προσφορές
Πρόκειται για σύγχρονες μονάδες, οι οποίες εκτός από την ανάκτηση και επεξεργασία ανακυκλώσιμων υλικών, παράγουν δευτερογενές καυσίμο για αξιοποίηση σε βιομηχανίες ενώ θα γίνεται και ανάκτηση ενέργειας από την επεξεργασία προδιαλεγμένων οργανικών
Προχωρούν - αν και με αλλεπάλληλες παρατάσεις - οι διαγωνισμοί για τις Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της Λάρισας, της Κεντρικής Μακεδονίας, του Βόλου και της Καβάλας, με τις οποίες ολοκληρώνονται και οι δημοπρατήσεις δημοσίων έργων για τα απορρίμματα. Πρόκειται για σύγχρονες μονάδες, οι οποίες εκτός από την ανάκτηση και επεξεργασία ανακυκλώσιμων υλικών, παράγουν δευτερογενές καυσίμο για αξιοποίηση σε βιομηχανίες (κυρίως στις τσιμεντοβιομηχανίες) ενώ θα γίνεται και ανάκτηση ενέργειας από την επεξεργασία προδιαλεγμένων οργανικών.
Μετά το τέλος αυτών των διαγωνισμών, οι φορείς διαχείρισης απορριμμάτων θα πρέπει να κατασκευάσουν έργα μέσω σύμπραξης με ιδιώτες (ΣΔΙΤ) ή να τα κατασκευάσουν αποκλειστικά με δικούς τους πόρους, καθώς το Δημόσιο δεν θα είναι πια υποχρεωμένο να τα αναλάβει.
Σε κάθε περίπτωση, για τους τελευταίους διαγωνισμούς που τρέχουν με χρηματοδότηση του Δημοσίου οι ημερομηνίες για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών προσδιορίζονται έως τα τέλη Ιουλίου. Βεβαίως, κανείς δεν αποκλείει και νέες παρατάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης