Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Ράλι» άνω του 3% στο πετρέλαιο, πλησιάζει τα 75 δολ. το Brent

«Ράλι» άνω του 3% στο πετρέλαιο, πλησιάζει τα 75 δολ. το Brent
Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Τέλος στο καθοδικό σερί των προηγουμένων συνεδριάσεων έβαλε το πετρέλαιο, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, μείωσαν προσωρινά την αβεβαιότητα για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, προκαλώντας ευφορία στις χρηματιστηριακές αγορές.
Την ίδια στιγμή, θετικά συνέβαλε και η μείωση του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου δανεισμού από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, σε μία περίοδο που οι επενδυτές «ψάχνουν» για σημάδια που να «δείχνουν» μελλοντική αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η PBoC μείωσε τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να στηρίξει την ανάκαμψη μετά την πανδημία, ενώ διοχέτευσε ρευστότητα 2 δισ. γουάν (279,97 εκατομμύρια δολάρια) μέσω των επταήμερων repos.
Την ίδια στιγμή, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Federal Reserve και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC). Οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι για το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση, ‘η θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 3,4% στα 74,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου WTI (West Texas Intermediate) παράδοσης Ιουλίου κατέγραψε ισοποσοστιαία κέρδη και έκλεισε στα 69,42 δολάρια το βαρέλι. Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν πτώση 1,8% και 2,2% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης