Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο 80% οι εισαγωγές LNG τον Μάιο, μηδένισε το ρώσικο - Ποιά φορτία ήλθαν, αύξηση των εξαγωγών

Στο 80% οι εισαγωγές LNG τον Μάιο, μηδένισε το ρώσικο - Ποιά φορτία ήλθαν, αύξηση των εξαγωγών
Οι συνολικές εισαγωγές φυσικού αερίου της Ελλάδας τον Μάιο ανήλθαν σε 3,9 TWh, μειωμένες κατά 3% σε μηνιαία βάση και κατά 15% σε σύγκριση με τον Μάιο του προηγουμένου έτους
Στα 33,3 ευρώ/MWh διαμορφώθηκε η μεσοσταθμική τιμή εισαγωγής φυσικού αερίου το Μάιο στην Ελλάδα καταγράφοντας πτώση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Παράλληλα οι εισαγωγές ρωσικού αερίου αγωγού στη διασύνδεση του Σιδηροκάστρου ήταν μηδενικές ενώ αντίθετα μέσω του συγκεκριμένου σημείου καταγράφηκαν εξαγωγές προς τη Βουλγαρία 0,7 TWh.
Το υψηλότερο σημείο στο οποίο βρέθηκε η τιμή του φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης ήταν τα 191,4 ευρώ/MWh τον Αύγουστο του 2022. Στη συνέχεια και για μερικούς μήνες υπήρξε αποκλιμάκωση για να ανέβει και πάλι στα 98,2 ευρώ/MWh το Δεκέμβριο του του 2022. Έκτοτε η τιμή του φυσικού αερίου μειώνεται συνεχώς. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε σε 72,2 ευρώ/MWh τον Ιανουάριο του 2023, σε 57,2 ευρώ/MWh τον Φεβρουάριο, 46,3 ευρώ/MWh τον Μάρτιο 42,7 ευρώ/MWh τον Απρίλιο και 33,3 ευρώ/MWh τον Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης