Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα αντικίνητρα του πλαισίου των PPA για την βιομηχανία και το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Τα αντικίνητρα του πλαισίου των PPA για την βιομηχανία και το Χρηματιστήριο Ενέργειας
Με το υφιστάμενο καθεστώς προτεραιότητας των εντολών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι πιθανόν να υπάρξουν επιπλοκές στην υλοποίηση των PPAs εκτιμά η βιομηχανία
Τα PPAs με παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας αναδεικνύονται ως μοναδική λύση για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά τις ενεργοβόρες βιομηχανίες προκειμένου να εξασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη προμήθεια τους με ηλεκτρισμό σε ανταγωνιστικές τιμές.
Ωστόσο μια σειρά από ρυθμιστικές προβλέψεις όπως για παράδειγμα το υποχρεωτικό πέρασμα του συνόλου της παραγόμενης ενέργειας μέσα από το Χρηματιστήριο Ενέργειας, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα που είναι πολύ πιθανό να εμποδίσουν και τη λειτουργία του μηχανισμού επιδότησης των πράσινων ΡΡΑs των βιομηχανιών δηλαδή το λεγόμενο Green Pool. Πρόκειται για ένα μηχανισμό που έχει ήδη υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, όμως παράγοντες της βιομηχανίας εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα λειτουργήσει με το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο.
Όπως τονίζεται από παράγοντες της βιομηχανίας η ελληνική αγορά ίσως είναι η μόνη μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών, στην οποία το σύνολο της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας περνάει υποχρεωτικά μέσα από το Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης