Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρεκόρ ΑΠΕ + Υδροηλεκτρικών με μερίδιο 58,2% το α΄τετράμηνο του 2023

tags :
Ρεκόρ ΑΠΕ + Υδροηλεκτρικών με μερίδιο 58,2% το α΄τετράμηνο του 2023
Παρά τη μείωση της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον Μάρτιο,  οι ΑΠΕ  συνέχισαν να έχουν την πρωτοκαθεδρία στην ηλεκτροπαραγωγή

Μεγάλωσε η «ψαλίδα» μεταξύ ΑΠΕ και αερίου όσον αφορά στη συμμετοχή τους στην ηλεκτροπαραγωγή το πρώτο τετράμηνο του 2023, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα 2022. Μάλιστα, στην εδραίωση της πράσινης ενέργειας στην κορυφή της ηλεκτροπαραγωγής συνέβαλε περισσότερο ο περιορισμός της ζήτησης, παρά από τη συμβολή των ΑΠΕ.

Ειδικότερα, παρά τη μείωση της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον Μάρτιο, συνολικά για το πρώτο τετράμηνο του 2023 οι ΑΠΕ (6.761 GWh) συνέχισαν να έχουν την πρωτοκαθεδρία στην ηλεκτροπαραγωγή, ξεπερνώντας το φυσικό αέριο και τον λιγνίτη μαζί (5.573 GWh) κατά περισσότερο από 1 TWh (1.188 GWh).

Οι ΑΠΕ ήταν στην πρώτη θέση και στο αντίστοιχο διάστημα του 2022, αλλά σύμφωνα με ανάλυση του GreenTank, η διαφορά τους από το αέριο ήταν σαφώς μικρότερη, όπως μικρότερη ήταν και η συνεισφορά τους συγκριτικά με το άθροισμα της ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη και αέριο (-1.428 GWh). Συνεπώς σε ένα χρόνο, η ισορροπία μεταξύ ΑΠΕ και ορυκτών καυσίμων μετατοπίστηκε υπέρ των ΑΠΕ κατά 2.616 GWh.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης